Industrial Facilities Restoration

Περιγραφή έργου

Πελάτης: IMERYS AE
Τοποθεσία: Μήλος
Έτος: 2015

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας IMERYS (πρώην S&B) στη Μήλο κατασκευάστηκαν σταδιακά από τη δεκαετία 1960 και έπειτα. Λόγω του έντονα διαβρωτικού περιβάλλοντος εντοπίζονται γενικώς προβλήματα οξειδώσεων οπλισμών και αποσάθρωσης των σκυροδεμάτων. Η ΕΝΚΑ εκτέλεσε σταδιακά τα έργα αποκατάστασης και ενίσχυσης σε διάφορες βιομηχανικές εγκαταστάσεις του πελάτη στο νησί (Βούδια, Τσιγκράδος, Αμπουρδεχτάκι).

Περιγραφή εργασιών

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν κατά περίπτωση περιλαμβάνουν καθαιρέσεις σαθρών σκυροδεμάτων, αμμοβολές καθαρισμού των οξειδωμένων οπλισμών, εφαρμογή αναστολέων διάβρωσης επί των οπλισμών, εφαρμογή διαχεόμενων αναστολέων διάβρωσης, αποκαταστάσεις με επισκευαστικά κονιάματα R3/R4, ενισχύσεις με μανδύες εκτοξευόμενου σκυροδέματος, ενισχύσεις με εφαρμογή σύνθετων υλικών (FRP), βαφές φράγματος ενανθράκωσης.

Σε περιοχές όπου τα όρια των χλωριόντων εντός του σκυροδέματος υπερέβαιναν τα επιτρεπτά όρια, εφαρμόστηκαν ειδικές τεχνικές και συστήματα υλικών για την εξαγωγή και τη μείωση της συγκέντρωσης των χλωριόντων.

Οι μεθοδολογίες, τα υλικά και συστήματα που εφαρμόστηκαν ακολουθούν τα σχετικά πρότυπα (κυρίως το ΕΝ 1504) και τις σχετικές ΕΤΕΠ.