Επίσκεψη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών σε Έργο της ΕΝΚΑ

Επίσκεψη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών σε Έργο της ΕΝΚΑ

Την Πέμπτη 23/5/2019 ομάδα φοιτητών του 8ου εξαμήνου της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποίησε επίσκεψη σε έργο ενισχύσεων πρώην βιομηχανικών κτηρίων που εκτελεί η ΕΝΚΑ στην Λυκόβρυση Αττικής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την συνοδεία και καθοδήγηση του Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Dr. Λάμπρου Κούτα.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά εφαρμογή σύνθετων υλικών (FRP), εκτοξευόμενου σκυροδέματος, ενίσχυση πλακών με μεταλλικά ελάσματα, εντορμίες και πρόσθετες στρώσεις σκυροδέματος και οπλισμού, καθώς επίσης και μεθόδους αποκατάστασης και επισκευής βλαβών σκυροδέματος και οξειδωμένων οπλισμών.

Mount Kangchenjunga: The First Greek Expedition

Mount Kangchenjunga: The First Greek Expedition

H εταιρεία μας ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. «ΕΝΚΑ Α.Ε.» υπήρξε υπερήφανος υποστηρικτής της πρώτης Ελληνικής ορειβατικής αποστολής για αναρρίχηση στην κορυφή του όρους Kangchenjunga, με όνομα “Mount Kangchenjunga: The First Greek Expedition 2018”. Η αποστολή αποτελούνταν από τους Αντώνη Συκάρη και Φώτη Θεοχάρη.

Οι δύο Έλληνες ορειβάτες αναχώρησαν για το μεγάλο εγχείρημα στις 5 Απριλίου και στις 20 Μαΐου έγιναν οι πρώτοι Έλληνες που κατακτούν την 3η υψηλότερη κορυφή του κόσμου σε υψόμετρο 8.586m. Η κορυφή του όρους Kangchenjunga στα Ιμαλάια είναι μόλις 300m χαμηλότερα από αυτήν του Έβερεστ και ταυτόχρονα αρκετά δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη για αναρρίχηση. Υπολογίζεται πως από τη δεκαετία του ΄90 και παρόλο τον βελτιωμένο ορειβατικό εξοπλισμό, περισσότερο από 20% των ορειβατών που προσπάθησαν να κατακτήσουν την κορυφή του όρους Kangchenjunga έχασαν τη ζωή τους. Επίσης, όλες οι απόπειρες που έλαβαν χώρα από άλλους ορειβάτες το 2015, 2016 και 2017 απέτυχαν.

Αντώνη και Φώτη συγχαρητήρια!

https://www.facebook.com/KangchenjungaTheFirstGreekExpedition2018/

17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σκυροδέματος

Πανελλήνιο Συνέδριο Σκυροδέματος

Με την ευκαιρία διεξαγωγής του Πανελληνίου Συνεδρίου Σκυροδέματος «Κατασκευές από Σκυρόδεμα» στη Θεσσαλονίκη στις 10-12 Νοεμβρίου 2016, παρουσιάζουμε τα παρακάτω έργα στην κατασκευή των οποίων συνέβαλε η εταιρεία μας ΕΝΚΑ ή/και χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίες που η ENKA διαθέτει στην Ελλάδα.

Ενίσχυση Γέφυρας ποταμού Σελινούντα στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Πάτρα

Η εταιρεία μας ΕΝΚΑ ήταν ο βασικός υπεργολάβος της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ για την ενίσχυση του φορέα των δύο κλάδων της γέφυρας (ενίσχυση κυρίων δοκών και πλακών με σύνθετα υλικά FRP). Η ΕΝΚΑ ανέπτυξε λεπτομερές Work Method Statement (WMS) και υιοθέτησε αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου και εργαστηριακών δοκιμών. Ειδικές δοκιμές σχετικά με την εφαρμογή των FRP σε δοκούς υπό δυναμικό φορτίο οχημάτων (γέφυρα σε λειτουργία) σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με επιτυχία. Τοποθετήθηκαν περισσότερα από 13.000m2 υφάσματα FRP, 2.000 μέτρα μήκους NSM (Near Surface Mounted) FRP και 4.000 αγκύρια ινών άνθρακα.

Διαβάστε περισσότερα

XYPES The World Standard In Concrete Waterproofing By Crystallization

The World Standard In Concrete Waterproofing By Crystallization

The Shard, with its church steeple and cladded shards of glass, is the inspiration and design of Renzo Piano, the project’s architect. At 95-storeys and standing 309.6 metres (1,016 ft) high, The Shard (‘Shard of Glass’) is the tallest building in the UK – a top-down construction project that required the largest continuous concrete pour in UK history; three concrete pumps placed 700 truckloads over 36 hours; a total of 5,500 m. While the extremely thick basement slab did not require waterproofing, Xypex Admix was used to waterproof and protect other areas of the basement as well as the capping beams and lift pits on various floors. Xypex was also used to waterproof the Shangri-La Hotel swimming pool and spa area on the 52nd floor. In all, approximately 7,500 kg of Xypex material was used to treat 1,500 m of concrete.

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποιημένος Εφαρμοστής Arsan

Πιστοποιημένος Εφαρμοστής Arsan

Η ΕΝΚΑ είναι ο μοναδικός Πιστοποιημένος Εφαρμοστής της Arsan Kaucuk στην Ελλάδα στην τοποθέτηση αρμών συστολο-διαστολής γεφυρών (www.arsankaucuk.com.tr/en).

Η Arsan έχει παρουσία 60 ετών στον χώρο των ελαστομερών και γενικότερα σε ειδικές τεχνολογίες έργων Πολιτικού Μηχανικού. Οι αρμοί συστολο-διαστολής γεφυρών της Arsan εξάγονται και τοποθετούνται εδώ και πολλές δεκαετίες σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, με κύρια αγορά Ευρωπαϊκές χώρες, αποδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητά τους σε βάθος χρόνου.

Οι μηχανικοί έργων και οι εργοδηγοί της ΕΝΚΑ έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια και έχουν λάβει επί τόπου εκπαίδευση από εξειδικευμένο προσωπικό της Arsan. Η Arsan έχει επιβλέψει και εγκρίνει τοποθετήσεις αρμών από τα συνεργεία της ΕΝΚΑ.

Κατεβάστε το Πιστοποιητικό

Πιστοποιημένος Εφαρμοστής XYPEX

Πιστοποιημένος Εφαρμοστής XYPEX

Η ΕΝΚΑ είναι ο αποκλειστικός Πιστοποιημένος Εφαρμοστής της XYPEX Chemical Corporation στην Ελλάδα (www.xypex.com). Η ΕΝΚΑ έλαβε την σχετική Πιστοποίηση από την XYPEX CE, η οποία είναι ο επίσημος και αποκλειστικός προμηθευτής των προϊόντων της Καναδικής εταιρείας XYPEX Chemical Corporation στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η τεχνογνωσία της XYPEX στην αδιαβροχοποίηση και προστασία του σκυροδέματος μέσω κρυσταλλικής τεχνολογίας έχει ιστορία μεγαλύτερη των 45 ετών. Τα προϊόντα της XYPEX χρησιμοποιούνται επιτυχώς εδώ και πολλές δεκαετίες σε πλήθος κατασκευών, κάθε τύπου, από σκυρόδεμα. Η ποιότητα και η ανθεκτικότητά τους έχει αποδειχθεί και από δεκάδες πειράματα που έλαβαν μέρος τόσο εργαστηριακές όσο και σε εργοταξιακές συνθήκες από ανεξάρτητα εργαστήρια. Η τεχνολογία XYPEX έχει εφαρμοστεί σε διάφορα σημαντικά έργα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως ο Πύργος 21st Century Tower στο Ντουμπάι, το συγκρότημα All Seasons Place στην Μπανγκόκ, το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου κτλ.

Οι μηχανικοί της ΕΝΚΑ παρακολούθησαν διήμερο σεμινάριο και έλαβαν επί τόπου εκπαίδευση στην έδρα της XYPEX CE στην Πράγα, και συμμετείχαν σε διήμερο διεθνές τεχνικό συνέδριο της XYPEX στην Σλοβενία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα στεγανοποιήσεων της ΕΝΚΑ.

Κατεβάστε το Πιστοποιητικό

Πιστοποιημένος Εφαρμοστής ChemCo

Πιστοποιημένος Εφαρμοστής ChemCo

Η ΕΝΚΑ είναι ο μοναδικός Πιστοποιημένος Εφαρμοστής των συστημάτων ChemCo Systems (www.chemcosystems.com) για την Ελλάδα και την Κύπρο. Η ΕΝΚΑ έλαβε τη σχετική Πιστοποίηση από τη Γερμανική εταιρεία CSE Distribution GmbH (www.csedistribution.de), η οποία είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των συστημάτων της Αμερικάνικης εταιρείας ChemCo Systems Inc για την Ευρώπη.

Η ChemCo Systems έχει ιστορία 50 ετών στην τεχνολογία των ρητινενέσεων και στα υλικά επισκευής ρωγμών και διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα ειδικών εποξειδικών ρητινών κατάλληλων για κάθε περίπτωση. Τα συστήματα της ChemCo χρησιμοποιούνται εδώ και πολλές δεκαετίες, αποδεικνύοντας την εξαιρετική ποιότητα και αντοχή τους, σε πραγματικά έργα, πέραν των ιδανικών εργαστηριακών συνθηκών. Τα συστήματα της ChemCo έχουν χρησιμοποιηθεί σε σημαντικά έργα όπως στην Golden Gate Bridge στον Σαν Φρανσίσκο, στο Washington Monument στην Ουάσινγκτον, στο Lord Nelson Statue στο Λονδίνο και πολλά άλλα.

Οι μηχανικοί των έργων και οι εργοδηγοί της ΕΝΚΑ συμμετείχαν επιτυχώς σε διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε πραγματικές εφαρμογές σχετικά με την τεχνολογία, τα υλικά και τον ειδικό εξοπλισμό (αντλίες ελεγχόμενου όγκου) της ChemCo.

Νέα της CSE για την ΕΝΚΑ

Κατεβάστε το Πιστοποιητικό

Ημερίδα στη Χαλκίδα

Ημερίδα στη Χαλκίδα

Ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑ, κ. Μιχάλης Καραντζίκης, ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Διερεύνηση, Προστασία και Ενισχύσεις Κατασκευών Σκυροδέματος» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ευβοίας υπό την αιγίδα του ΤΕΕ Ευβοίας στη Χαλκίδα την 28/11/2015. Η ομιλία του με τίτλο «Αποκατάσταση, προστασία και ενίσχυση κατασκευών μειωμένης ανθεκτικότητας με χρήση σύνθετων υλικών» προσέλκυσε το ενδιαφέρων των πολλών συναδέλφων μηχανικών που παρακολούθησαν την ημερίδα από την Εύβοια αλλά και τους γειτονικούς νομούς της Ανατολική Στερεάς Ελλάδος.

Νέες εγκαταστάσεις ΕΝΚΑ

Νέες εγκαταστάσεις

Η ΕΝΚΑ μετακόμισε σε νέες εγκαταστάσεις στη Λεωφόρο Δεκελείας 1 & Χαλκίδος στη Νέα Φιλαδέλφεια (ΤΚ 14343), Αθήνα. Σκοπός μας ήταν να έχουμε στον ίδιο χώρο τα γραφεία μας με την αποθήκη και το συνεργείο μας, έτσι ώστε να είναι πιο αποδοτική η λειτουργία της εταιρείας. Χαρακτηριστική είναι η αρχιτεκτονική ταυτότητα του κτιρίου μας. Οι νέες εγκαταστάσεις μας βρίσκονται μόλις 7 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό του ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια και 500μ από τον κόμβο της Λεωφόρου Αχαρνών με την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας.